's-GravenzandeNaaldwijkNieuws

Bronzen medaille van Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor jonge Westlander

09072021 - naaldwijk, gemeentehuis, burgemeester Bouke Arends reikt de bronzen medaille uit aan Gerjan Solleveld. gemeente Westland © Thierry Schut

Burgemeester Bouke Arends heeft op 9 juli 2021 een bronzen medaille met bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan de heer G.M. (Gertjan) Solleveld (20) uit ’s-Gravenzande vanwege zijn levensreddende optreden van een man uit het water. 

Gertjan Solleveld ontvangt deze blijk van waardering voor zijn heldhaftige optreden op 12 mei 2020 waarbij hij een man redde. Na het doen van zijn schoolexamen loopt Gertjan op de Middelbroekweg in Naaldwijk. Voor hem loopt een man te wankelen en deze komt in het water terecht. Omdat de man niet meer bovenkomt springt Gertjan de man achterna. Eenmaal met de drenkeling aan de kant komt er toevallig een politiewagen aan. De agenten ontfermen zich over het slachtoffer en roepen een ambulance op om hem naar het ziekenhuis te brengen. Gertjan Solleveld is voorgedragen voor een erkenning van dit moedige optreden bij de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. 

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen 

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *