De LierNieuws

A Local Swim weer afgeblazen

De vierde editie van ‘A Local Swim Westland’ (14 augustus) gaat toch weer niet door.

Dat heeft de Stichting ALS Westland “met pijn in het hart” bekendgemaakt. De verscherpingen van de coronamaatregelen die afgelopen vrijdagavond zijn afgekondigd gelden weliswaar tot aan 14 augustus, de dag van het evenement, maar hiermee is de doorgang van de ‘swim’ te onzeker en risicovol geworden, aldus de stichting.

Het zwemfestijn in De Lier moest vorig jaar voor het eerst in zijn bestaan worden afgeblazen. Bijna 600 zwemmers stonden  in maart al ingeschreven voordat de inschrijving gesloten moest worden vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar was besloten om het aantal zo te houden en de inschrijving niet meer te heropenen. Het vizier is nu noodgedwongen gericht op augustus 2022.

Recordbedrag
A Local Swim Westland wordt sinds 2014 om de twee jaar gehouden. Tijdens de laatst gehouden editie (2018) werd een recordbedrag van 573.715 euro bijeengebracht.

ALS is een ziekte van de zenuwcellen die vanuit de hersenen de spieren aansturen. Wetenschappelijk onderzoek is nodig om de oorzaak van ALS te achterhalen. Stichting ALS Westland zet zich sinds 2008 in om geld in te zamelen voor dat onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en voor een betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten.

Bron : www.wos.nl

Foto : Ende Media

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *