Mo el Osrouti bezorgt FC Westland/EventPlaza zege

Mo el Osrouti bezorgt FC Westland/EventPlaza zege

De zaalvoetballers van FC Westland/EventPlaza hebben na 3 nederlagen op rij weer het zoet der overwinning mogen smaken. Na 3-3 bij rust wist FCW een 4-3 achterstand om te draaien naar een  4-6 zege. Mo el Osrouti was met 5 treffers weer uitermate belangrijk voor FCW.

FC Westland moest in Eindhoven aantreden tegen FC Gestel. De gastheren hadden tot op heden 8 punten binnen gehaald, 1 punt meer dan de Westlanders. FCW heeft echter nog wel 2 thuiswedstrijden tegoed. Belangrijk dus om de punten binnen te halen en afstand te nemen van de staartploegen.

Coach Huib van Oostrom-Soede had de dit seizoen teruggekeerde Rafik el Ousroti voor het eerst tot zijn beschikking. Daarentegen is Brahim Saidi om prive redenen gestopt. Ruimschoots op tijd, en na een goede warming-up, werd er voorgenomen om gelijk scherp aan de wedstrijd te beginnen. Desondanks wist FCG Eindhoven toch op een snelle 1-0 voorsprong te komen. Dat bleek voor Mo el Osrouti de aanleiding om zijn technische kwaliteiten te laten zien. Vanaf rechtsvoor dribbelde hij tussen 2 man door alsof ze niet bestonden en met het simpelste gemak schoot hij de bal in de linkerkruising. Even later stiftte hij de bal over de uitkomende keeper heen en de 3-1 was ook voor zijn rekening. Hierbij moet wel gezegd worden dat Patrick Triep zich de longen uit z’n lijf liep ter ondersteuning, zowel aanvallend als verdedigend. De 3-2 viel op een ongelukkige manier erachteraan en niet veel later ook de 3-3. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd te veel de aanval gezocht en in de omschakeling was FC Gestel enkele keren te snel voor Fc Westland/Eventplaza. Dit resulteerde in een 4-3 achterstand ondanks de inspanningen van Kaz van Oostrom-Soede en Mo Laari. Lange tijd bleef deze stand ongewijzigd maar tegen het einde wist FC Westland toch de stand gelijk te trekken en met nog anderhalve minuut te spelen werd een counter ingezet. Rafik el Ousroti werd voorin ingespeeld en wist Mo el Osrouti te vinden die ijskoud de trekker overhaalde en niet miste. FCG besloot om met een meespelende keeper te spelen en Naïm el Yousfi hield zijn goal die laatste minuut nog schoon met enkele reddingen. Rafik el Ousroti bekroonde zijn hernieuwde debuut met de 6e treffer en bepaalde zo eindstand op 6-4. Met deze overwinning, en nog twee inhaalwedstrijden te gaan, stijgt FCW twee plaatsen.

a.s. vrijdag 22 november ontvangt FC Westland Bunga Melati uit Tilburg. Om 20:30 uur wordt er afgetrapt in de Westlandhal in `s Gravenzande. Tijd om dan voor eigen publiek de volle winst te pakken, uit de 3 eerdere thuisbeurten werd er slechts 1 schamel puntje binnen gehaald. De Toegang is gratis !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *