Albert Wiekel nieuwe voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade

0

Albert Wiekel (56) is de nieuwe voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade. Hij is de opvolger van Roel Batelaan (40), die bijna acht jaar voorzitter is geweest.

Wiekel is nu bijna zeven jaar woonachtig in Monster. De geboren Fries heeft wereldwijd gewerkt voor een Frans ingenieursbureau in de petrochemie. Hij zegt: “Via mijn dochter ben ik in 2017 in contact gekomen met Monsterse Reddingsbrigade, vervolgens ben ik na een verkorte opleiding actief geworden als lifeguard.” Wiekel maakt onderdeel uit van de alarmploeg die dag en nacht inzetbaar is voor hulpverlening op en nabij het strand.

Afzwaaiend voorzitter Batelaan, in het dagelijks leven zzp’er in communicatie, merkt op: “Ik kan terugkijken op een prachtige tijd; het was echt een eer om de taak van voorzitter te mogen vervullen. Enerzijds zijn we een gezellige vereniging met louter vrijwilligers, anderzijds een professionele hulpverleningsorganisatie.”
Batelaan blijft betrokken bij de reddingsbrigade, maar wil eerst even een bestuurlijke afkoelingsperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: