Van donderdag 27 april t/m zondag 14 mei verzorgen 20  kunstenaars een gevarieerde kunst-expositie in de etalages van 23  winkeliers. Geniet ruim 2,5 week op een laagdrempelige manier van  kunst. 

Op initiatief van Mona van Almenkerk, eigenaresse van Atelier Monartiste, wordt  dit jaar voor de 3e keer een kunstroute uitgezet in het centrum van ’s Gravenzande. Ondernemers stellen ruimte in de etalage beschikbaar, de  kunstenaars etaleren hun kunst in de etalages. De kunst betreft dit jaar een brede variatie met onder andere keramiek, schilderijen maar ook houtsnijwerk. Flyers  met de route kunnen afgehaald worden bij de deelnemende winkeliers 

Nieuw dit jaar is kunst door de ogen van kinderen. In de etalage van  Kinderdagverblijf Okidoki worden kunstwerken van peuters geëtaleerd met als  thema “Hatsjoe, wij zorgen voor elkaar en zonnetjesweek. Vanuit het kinderatelier  Monartiste worden kunstwerken geëxposeerd in de Langestraat 197. 

Op zaterdag 13 mei wordt het project Kunst in de etalage afgesloten met een  brocante- planten en kunstmarkt op het Marktplein en Kerkelaantje (voor bar de  Promenade). Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je op deze markt genieten van live  schilderen, kennis maken met kunstenaars en hun werken en struinen tussen  brocante en planten. 

Voor een overzicht van deelnemende winkeliers en kunstenaars zie  www.sgravenzande.website.  

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Atelier Monartiste, BIZ Centrum ’s Gravenzande, Westland Cultuurweb en de regeling Kleine Culturele Initiatieven 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: