Vrachtwagen vol vlees rijdt van Maasdijk af, woning net niet geraakt

0

Woensdag 19-4-2023 – Vanavond om 20:45 uur is een vrachtwagen op de Maasdijk (N220) in ‘s-Gravenzande met een wiel in de berm terecht gekomen, daarna heeft de chauffeur de macht over het stuur verloren.

Vrachtwagen rolt de Maasdijk af

De vrachtwagen is met een een trailer vol met vlees (op pallets) van de Maasdijk afgerold en de hele combinatie bleef achter een boom hangen. De lading vlees had waarschijnlijk een gewicht van bijna 40 ton.

Chauffeur niet gewond

Wonder boven wonder is de chauffeur niet gewond geraakt. De brandweer heeft de grote kraan van Leidschendam opgeroepen maar die kan weinig beteken omdat het een hele klus zal worden op het gevaarte weer op de weg te krijgen.

Maasdijk (N220) afgesloten

De Maasdijk is momenteel afgesloten voor al het verkeer vanaf het Maasdijkplein tot de Heenweg. Ook de parallelweg is afgesloten.

Bewoners van woonhuis geschrokken

De bewoners van het woonhuis aan de Maasdijk zijn flink geschrokken zo laat Omroep West weten.

Chauffeur was onbekend met de route

De nog jonge chauffeur (eigen rijder) was onbekend met de route en kwam dus met een lading vlees van de boot af. Hij had de oude route gekozen om dus over de Maasdijk(N220) richting Rotterdam te gaan. Hij verklaarde dat hij de borden niet gezien had om dus via de Hoeksebaan (N223) te rijden.

Berging van de vrachtwagen

De politie laat gisteravond laat nog weten dat de berging pas Donderdag 20 april zal plaats vinden, waarschijnlijk omdat het een grote klus betreft en ze dit liever bij daglicht doen.

Chauffeur

De chauffeur was uitgerust van de boot afgekomen, er is voor hem een hotelkamer geregeld zodat hij de nacht kan doorbrengen, of hij dit ook ging doen wist hij nog niet want zijn truck betekend alles voor hem zo verklaarde hij dit aan Westlandreport.

Foto’s Henk Nieuws en Ende Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: