Diversen brandweer eenheden uit Westland ingezet voor Zeer Grote brand Zoetermeer

0

Rond kwart voor één vannacht kwam bij de hulpdiensten een melding van een brand aan de Rokkeveenseweg, die zich in korte tijd ontwikkelde tot een zeer grote brand.

Snel na aankomst van de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart was duidelijk dat dit een flinke brand werd. De brandweer schaalde op naar ‘Grote brand’ en niet veel later naar ‘Zeer grote brand’.

Het concrete gevolg van de opschaling was de alarmering van brandweerlieden en -wagens uit Benthuizen, maar gezien de brand in de rieten kap werden ook direct de specialisten voor dit type brand gealarmeerd uit Wassenaar en Maasland.

Enkele personen zijn uit het pand gehaald. In het pand bevinden zich woonruimtes en werklocaties. Een ambulance staat stand-by op locatie.

Het drone-team van Brandweer Haaglanden is ook op locatie. Met de warmtebeeldcamera kunnen zij de operationeel leidinggevende (de Officier(en) van Dienst en de Bevelvoerders) een beter beeld geven van waar er een (verstopte) brand woedt door hitte-spots door te geven, welke met het blote oog niet te (goed) zien zijn.

Met twee hoogwerkers probeert de brandweer het vuur vanaf boven te bestrijden. Om hittestuwing voor de brandweerlieden in de korf tegen te gaan zijn deze voorzien van een vernevelingsinstallatie.

In verband met deze brand zijn brandweereenheden gealarmeerd uit onder andere Zoetermeer, De Lier, Wassenaar, Wateringen, Honselersdijk, Rijswijk, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Benthuizen, Boskoop en Maasland.

Rond kwart over drie in de nacht liet de brandweer weten de brand grotendeels onder controle te hebben. Met behulp van een sloopkraan zullen de resten van de boerderij uit elkaar getrokken worden om de laatste brandhaarden te kunnen blussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: