Minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Anne Koning brengen bezoek aan gemeente Westland

0

12042023 - westland, naaldwijk, werkbezoek van Minister Hugo de Jonge en geduputeerde Anne de Koning aan westland. Wethouders Michiel Ferweda en Barend Rombout begeleidde het tweetal Gemeente Westland © Thierry Schut iov S Swart

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge en gedeputeerde Wonen en Ruimtelijke Ordening van de provincie Zuid-Holland brachten vandaag een werkbezoek aan de Gemeente Westland. Zij werden ontvangen door wethouder Michiel Ferwerda, gebiedsontwikkeling en bouwen, en wethouder Barend Rombout, volkshuisvesting.

Burgemeester Bouke Arends heette de gasten welkom op het gemeentehuis aan de Verdilaan. Het gezelschap ging vervolgens met de fiets op pad om de omgeving te verkennen. Een mooie manier om het dichtbebouwde Westland te ervaren.

Het bezoek stond in het teken van het woningbouwprogramma van de Gemeente Westland. De bestuurders gingen het gesprek aan over de doelstellingen voor woningbouw voor de komende jaren  en bespraken hoe ze daar samen in op kunnen trekken. Verder  werd  de ‘Westlandse Flexroute’ besproken en bezochten ze één van de permanente woningbouwlocaties binnen dit woonprogramma. 
In basisschool De Hoogvlieger in Naaldwijk werd het bezoek afgesloten met een rondetafelgesprek. Daar sloten ook enkele vertegenwoordigers van woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars aan om het bezoek van de minister na te bespreken. Waarna er vervolgens is gekeken hoe de verschillende overheden elkaar kunnen helpen.

Wethouder Ferwerda kijkt terug op een geslaagd bezoek: ‘’Vandaag gingen we op pad met de minister en gedeputeerde om te praten over de grote woningbouwopgave waar we mee aan de slag moeten. We delen de ambitie om versneld te bouwen voor al onze inwoners, jongeren, mensen met een urgente woonbehoefte, ouderen en andere doelgroepen. Woningbouwbeleid is geen one size fits all. Als gemeente weten wij goed waar behoefte aan is, wat er leeft en waar draagvlak voor is. Deze boodschap heb ik aan de minister en gedeputeerde meegegeven vandaag. Minister De Jonge stelde een vervolgafspraak voor om met elkaar te kijken wat binnen de ambitie haalbaar is.’’

12042023 – westland, naaldwijk, werkbezoek van Minister Hugo de Jonge en geduputeerde Anne de Koning aan westland. Wethouders Michiel Ferweda en Barend Rombout begeleidde het tweetal Gemeente Westland © Thierry Schut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: