Licht kogel oorzaak van brandmelding Vreeburghlaan in ‘s-Gravenzande

0

‘s-Gravenzande, 7 april 2023 – De brandweer van Monster en Naaldwijk hebben vrijdagavond aan de Vreeburghlaan een nacontrole uitgevoerd nadat eerder die avond een melding woningbrand was afgegeven.

Diverse mensen hadden deze avond een grote oranje gloed boven het appartementencomplex tegen over de dorpskerk gezien, zo ook Kevin Vervloet welke aan de overkant woont en direct een foto maakte van de impact van dit verschijnsel.

De melder van de brand had de brandweer weer opgebeld met als melding dat het loos alarm was en toen is de brandweer weer retour gegaan. Maar omdat een aantal bewoners het niet vertrouwde is toch de hoogwerker uit Naaldwijk opgesteld en is het dak gecontroleerd. De brandweer uit Monster heeft wat hand-en-spandiensten verricht.

Uiteindelijk bleek het om een lichtkogel te gaan ook wel flare genoemd, dit is een lichtgevend projectiel dat kan worden afgeschoten bij wijze van een noodsignaal. Zulke situaties doen zich bijvoorbeeld voor bij een schip in een zinkende toestand en bij reddingsoperaties.

Foto : Kevin Vervloet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: