Kom in de Kas moet imago tuinbouw verbeteren

0

Komend weekend vindt Kom in de Kas weer plaats. Elf tuinders aan de Harteveldlaan in Honselersdijk openen hun deuren voor het publiek. Het evenement is goed voor het imago van de glastuinbouw.

“Ik wil dat bezoekers meer feeling en loyaliteit krijgen met de tuinbouw”, zegt voorzitter Ted van Luijk in de WOS-talkshow Aan Tafel. Volgens hem zit de sector in een verdomhoekje. “Dat heeft onder andere te maken met arbeidsmigranten. Het gaat hartstikke goed, maar je hebt af en toe een misstand ertussen zitten. Dat verpest de sfeer.”

Het tuinbouwevenement wordt in 2023 alweer voor de 45ste keer gehouden. Van alle bezoekers in deze regio komt ongeveer twee derde uit Westland zelf. “Vorig hebben wij een enquêtebureau laten lopen. Een kleine dertig procent kwam niet uit het Westland. Daar zit ook weer twee à drie procent uit het buitenland bij. Uit Duitsland en Engeland bijvoorbeeld.”

Bron tekst : www.wos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: