Monday, July 16, 2018
  • Monday, July 16, 2018

Vanaf woensdag, 11 juli gaat het weer los in het Centrum van ’s-Gravenzande. Met de start van de 58e Wielerronde wordt de aftrap gegeven voor een week vol zomerse festiviteiten en activiteiten.

 

Het nieuwe evenementenbeleid van de Gemeente Westland heeft ook bij de Feestweek in ’s-Gravenzande geleid tot een verandering in het feestprogramma. Op het Vaartplein en bij Bar de Promenade staan als vanouds de tenten opgesteld met een gevarieerd muzikaal programma. Op het vernieuwde Marktplein dit jaar geen podium, maar gezellige terrassen waar het voor jong en oud goed toeven is. Met deze opstelling komt de organisatie van Feestweek ’s-Gravenzande tegemoet aan de wens van de Gemeente Westland om de Feestweek een meer dorpser karakter te geven.

 

Braderie

Vast onderdeel van de feestweek is de braderie die van donderdag 12 t/m zaterdag 14 juli plaatsvindt. Met ruim 150 deelnemers is de braderie van ’s-Gravenzande een van de grootste en gezelligste in de regio Westland. Veel lokale maar ook ondernemers van buiten de regio bieden kleding, boeken, tassen en woonaccessoires aan tegen zomerse prijzen. De kramen van de braderie staan opgesteld in de Langestraat, de v.d. Kasteelestraat, de Graaf Willem II straat en de Gravenstraat.

Naast de braderie zijn er veel activiteiten voor jong en oud; de seniorenmiddag op de donderdag wordt wegens groot succes geprolongeerd, voor de kinderen zijn er spelletjes op woensdag 11 en vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli is er een snuffelmarkt op het Graaf Florisplein.

 

Prikkelarme kermis

Traditiegetrouw staat de kermis opgesteld op het Zandeveltplein. Op dit moment lopen contacten met de kermis om – bij wijze van proef – op zaterdag, 14 juli een uur lang de kermis toegankelijk te maken voor mensen die vanwege het harde geluid, felle lichten en lichteffecten de kermis doorgaans niet kunnen bezoeken. Gedurende een uur is er geen geluid, geen verlichting en is er langere tijd om in te stappen zodat de kermis ook voor deze groep een leuk evenement wordt.

 

De feestweek ’s-Gravenzande wordt gehouden van 11 t/m 14 juli. Op 15 juli wordt het evenement afgesloten met een braderieviering op het Marktplein. Meer informatie: www.sgravenzande.website

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *