Friday, June 22, 2018
  • Friday, June 22, 2018

De heer J.A.W. (Jaap) van Duijn uit Laren heeft op vrijdag 25 mei 2018 een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven.

Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en ontving de daarbij behorende versierselen bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFXX).  

 

De heer Van Duijn was in 1968 medeoprichter van groothandelsbedrijf voor sierteeltproducten Van Duijn Groep. Na een fusie met de OZ Group gingen zij verder als de Dutch Flower Group (DFG). Mede onder leiding van de gebroeders Van Duijn is DFG uitgegroeid tot het meest toonaangevende Nederlandse bedrijf in de internationale sector. Sinds 2008 is betrokkene gepensioneerd, maar een aantal werkzaamheden heeft hij voortgezet. Zo was hij hij Lid van de RvC van FleuraMetz BV (1999-2015) en lid van de RvC van Haluco Beheer (2002-2014). Van 2004-2012 was de heer Van Duijn vrijwilliger, lid van het ExportComité bij de Hillenraad 100.

 

In 2011 was de heer Jaap van Duijn één van de initiatiefnemers, oprichter en thans voorzitter van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFXX), ter verbetering van de Nederlandse tuinbouwsector. GFXX is één van de initiatiefnemers van het World Horti Center, een uniek concept van samenwerking tussen ondernemers, onderzoek, overheid en onderwijs. Betrokkene heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze business-campus, als internationaal centrum voor de glastuinbouw.

Foto: Projectbureau World Horti Center

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *