Friday, June 22, 2018
  • Friday, June 22, 2018

De gemeente Westland en Stichting Dierenambulance de Wijs hebben op maandag 5 maart 2018 een overeenkomst getekend voor het vervoer van gevonden zwerfdieren. De gemeente is wettelijk verantwoordelijk voor het opvangen van zwerfdieren die binnen de gemeentegrenzen gevonden worden.
Met Stichting Dierenambulance de Wijs is overeengekomen dat zij de dieren ophalen en vervoeren en ervoor zorgen dat deze dieren naar een opvanglocatie worden gebracht.

Zwerfdieren

Zwerfdieren zijn dieren die buiten los rondlopen of rondgelopen hebben en door een melder tijdelijk zijn opgevangen. Deze dieren hebben meestal wel een eigenaar. Het gaat vooral om honden en katten maar ook konijnen, knaagdieren, kooivogels en reptielen kunnen rondzwerven.

De Wijs

Stichting Dierenambulance de Wijs is opgericht in 1972 en werkt samen met 15 vrijwilligers en 5 beroepskrachten om dieren in nood te helpen en de best mogelijke hulp te bieden. Deze samenwerking is een goede stap vooruit voor het dierenwelzijn in de gemeente Westland. OpĀ dierenambulancedewijs.nl staat meer informatie over deze stichting. Voor noodhulp kunt u bellen 0900-4035009.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *