Friday, June 22, 2018
  • Friday, June 22, 2018
februari 23, 2018

Wie schrijft het verhaal van het paard van Naaldwijk?

By 0 438 Views

Onder het Wilhelminaplein in Naaldwijk liggen voorwerpen van meer dan 500 jaar oud. Bij opgravingen is een deel van het plein onderzocht. Wat er gevonden is, ligt tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis aan de Verdilaan. Op informatieborden staan de verhalen die bij die vondsten horen. Zo weten we meer over het leven van vroeger op deze plek.

Bijzonder is de vondst van een stuk oude weg onder de Herenstraat. En natuurlijk de vondst van de schedel en onderbenen van een paard (14e eeuw) dat daar geslacht is door een slager. Wil je meer weten? Kom dan naar het gemeentehuis. De tentoonstelling staat er tot 16 maart.  Bij de balie van Historisch Archief Westland kan je een quiz ophalen. Hier hoort ook een wedstrijd bij.

Verhalenwedstrijd “het paard van Naaldwijk”

Ben jij basisschoolleerling? Verzin dan een verhaaltje over het paard onder de Herenstraat. Hoe heette het paard, van wie was het paard en waarom had hij een paard? En vooral ook: waarom werd het paard verkocht aan de slager? Jij mag het zeggen. Stuur je verhaal vóór 20 maart naar hawestland@gemeentewestland.nl
De beste verhalen worden geplaatst op www.historischarchiefwestland.nl

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *