Wednesday, May 23, 2018
  • Wednesday, May 23, 2018

Westland 18 januari 2018 – Veel heel veel meldingen vandaag van de storm die over het Westland raasde. Vanmorgen gingen we als eerst een kijkje nemen aan het strand van ‘s-Gravenzande bij Slag Beukel dit was zo rond de klok van 7 uur.

Om 7:10 uur Eerste stormschade: bouwstelling valt op auto in ‘s-Gravenzande

 

Rond de klok van 9:50 uur was het inmiddels Code Rood en kwam er een melding vanuit Ter Heijde waarbij een stuk van een geval had losgelaten. De brandweer heeft met assistentie van de hoogwerker de boel nagekeken.

Ook kwamen we in de Molenstraat in Monster een boompje tegen die deze storm niet had overleefd.

Wateringen – Daarna gingen we door naar een melding van stormschade waarbij een boom was omgewaaid in de Prins Bernardstraat in Wateringen. Dit bleek om een boom te gaan welke in een tuin van een woning lag. De brandweer heeft het gecontroleerd en is daarna weer vertrokken.

‘s-Gravenzande – Rond de klok van 10:30 uur kregen we een melding van stormschade aan de Monsterseweg 35. De buren van deze bewoners hadden gebeld met de melding dat er een plastic plaat naast een woning los was gelaten en dat zij bang waren dat deze plaat op de kassen achter hun woonhuis zou belanden.

Basisschoolleerling gewond geraakt door storm in ‘s-Gravenzande

‘s-Gravenzande – Rond 11:15 uur kregen we een stormmelding van stormschade aan de Nieuwelandsedijk echter op het moment dat wij daar aankwamen zagen we de brandweer al weer vertrekken naar een volgende melding bij de Boal in ‘s-Gravenzande en besloten wij ook naar deze melding te gaan. Eenmaal aangekomen was daar niet veel te zien en kwam er een melding van een kindje wat gewond zou zijn geraakt bij een basisschool aan de Spinel.

Hulpverleners houden waakhonden binnen de perken

‘s-Gravenzande – Rond de klok van half 2 kregen we een melding van stormschade aan de Persijn van Ouwendijklaan hier waren twee enorme grote bomen omgevallen waarvan één boom op een huis was gevallen. Zie www.wos.nl voor het verhaal

Natuurlijk waren er veel meer meldingen en de hulpdiensten hebben het ook enorm druk gehad deze dag.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *