Monday, July 16, 2018
  • Monday, July 16, 2018

05-01-2018 – Het standbeeld van Gravin Machteld, dat tot donderdag op het Marktplein in ‘s-Gravenzande stond, krijgt een plek bij het voormalige gemeentekantoor in het dorp. Dat schrijft wethouder Duijvestijn in een memo aan de gemeenteraad. Over de verplaatsing van het beeld is veel te doen geweest.

Deze week is de herinrichting van het Marktplein begonnen. Donderdag is het beeld weggehaald, maar het keert niet terug op het plein. Op die plek komen namelijk terrassen. Er werden diverse nieuwe locaties genoemd, maar niets was goed genoeg voor het symbool van ‘s-Gravenzande. Nu is die locatie dus wel gevonden bij het gemeentehuis.

Dat gemeentehuis wordt herontwikkeld door New Lake 19. “Binnen dit plan zal het beeld een plek krijgen in het plantsoen aan de zijde Van Geeststraat”, schrijft Duijvestijn. “Het plantsoen ligt centraal, maakt deel uit van het centrum en wordt een ontmoetingsplek waar jong en oud bijeenkomen. Dit ondersteunt ook het verhaal bij het beeld. Machteld stond voor ontmoeten en verbinden.”

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *