Friday, June 22, 2018
  • Friday, June 22, 2018

Hoek van Holland 4 december 2017 – Strandtent Zwoel aan de Zeekant in Hoek van Holland is maandagmorgen in zijn geheel afgebrand. Dankzij inzet van de brandweer is voorkomen dat naburige strandtenten hetzelfde lot ten deel is gevallen.

De brand brak rond 9.00 uur uit door nog onbekende oorzaak. Al snel sloegen de vlammen uit het dak en er was een enorme rookontwikkeling. Omdat de rook ook het dorp Hoek van Holland bereikte, werd een NLAlert uitgezonden naar inwoners met het advies ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.

Het blussen kostte aanvankelijk wat moeite vanwege een tekort aan bluswater. Om extra water te verkrijgen werden de slangen tot in de Berghaven uitgerold.

Het is de tweede keer dat Zwoel afbrandt. In 2010 gebeurde dat al eerder. Toen ging het zelfs om drie strandtenten die door brand werden verwoest.

Tekst wos media

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *